Trenger du å la mobilen din hvile litt?

Det at jeg lærte meg hvordan jeg kunne ta bedre vare på mitt indre har hatt veldig store positive ringvirkninger i livet mitt.

Med å meditere ofte har jeg endret måten jeg tenker og lever livet mitt på.

Det å vekke meg selv, å lære å beskytte meg selv bedre fra all den ytre støyen som vi så lett omgir oss med til daglig, det har gjort hverdagen min litt lettere.

Når du fjerner deg fra den ytre støyen får du mer innvendig ro.

Med mobilen kom friheten din. Eller var det faktisk helt motsatt? Kan det være slik at mobilen tar vekk friheten din?

Det handler om å fylle deg selv med mer glede og frihet. Frihet til å være den du er. Frihet til å være utilgjengelig fra andre i noen korte stunder i løpet av dagen.

Når skal vi slutte å være fanget av mobilen?

Vi ikke være tilgjengelig 100% av tia!

Jeg provoserer kanskje veldig mange nå, men vi er veldig mange som er fullstendig avhengig av mobilen vår. Det er blitt en normalitet.

Jeg registrerer at små barn nærmest bor inne i nettbrettet eller mobilen sin. Det er veldig avhengighetsskapende for barn, å hjernen deres får ikke hvile et sekund.

Jeg mener ikke at vi skal slutte å bruke mobilen. Men vi voksne burde jo gå foran som et godt eksempel for barna våre. Velger vi å legge vekk mobilen litt, så fyller vi på energi isteden for å bli tappet.

Ytre støy påvirker oss mye mer enn det vi tror. Vi lener oss bakover å scroller på mobilen å tror at vi slapper av. Men det vi egentlig gjør er å fylle oss med ennå mer ytre støy.

Våg å stenge av for verden litt.

For meg handler ikke meditasjon om å synge et mantra eller å kontrollere tankene mine.

Når jeg sitter i meditasjon så observerer jeg mine egne tanker. Jeg stopper de ikke. Jeg har lært meg å ikke identifiserer meg med sinnet mitt. Jeg lar rett og slett være å dømme det. Jeg har aksept for mitt mørke sinn, så vel som det lyse.

Jeg syntes faktisk at det er veldig underholdene å observere tankene mine. Jeg observerer tankene som om de ikke er mine. Det er lettere nå som jeg har forstått at jeg har tanker, men at jeg ikke er mine tanker. Det er gøy å se hva som kan endres til det bedre.

Når man bevisstgjør sine tanker endrer man perspektiv på ting i det indre, og da kan man lettere gjøre endringer i det «ytre» livet.

Finne du det tilfredsstillende å løpe i fra deg selv?

Isteden for å løpe etter ytre stimuli, forsøk å stille deg spørsmål om hva som er ekte glede for deg. Kan du finne roen i deg selv, helt av deg selv?

Du må ta eierskap over ditt indre. Balanse kommer i grunnen i fra ditt indre.

Du kan påstå at et urolig indre kommer av ytre faktorer. Men snur du på det å jobber motsatt vei, med å først oppnå et roligere indre, ja da vil det også være lettere å oppnå roligere omgivelser.

Veien til et rolig indre finner du i meditative tilstander.

Jeg mediterer flere ganger i løpet av dagen i små korte øyeblikk. Når jeg gjør husarbeid. Når jeg sitter på bussen. Når jeg står i kø. Når jeg strikker. Når jeg lytter til en nydelig sang. Med andre ord når jeg gjør noe som samler og roer tankene mine.

Det har hjulpet meg enormt å stilne sinnet mitt for å ladde. Det å velge vekk mobilen litt. Sette den på lydløs. Være utilgjengelig en liten stund for den ytre verden. Velge å bare prioritere meg selv og gi meg selv et energi påfyll innvendig.

Kanskje du kommer til å legge merke til ennå flere små ting i hverdagen din som du ellers har gått glipp av, fordi du er så opptatt av mobilen din.

Jeg håper jeg ikke støter noen, for det er overhode ikke min mening. Min intensjon er bare å få deg til å tenke litt over mobilbruken din.

Er du villig til å gi litt slipp på mobilen din?

Nedenfor på bildet finner du et tips om hva du kan gi din familie i julegave. Ta den i bruk under familiesammenkomster, å ta tilbake den nære gode samtalen i møte med andre.

Takk for at du leste.

Stor klem i fra Brit-Hege❤️